Group Lataire (Aalter, België) neemt 3 bedrijven over en investeert voluit in de duivensport

12-10-2018

Group Lataire neemt Dreampigeons (NL), Coolbird  (NL) en Belgian Winners (BE) over, 3 bedrijven actief in verschillende takken van de duivensport. De overname belooft een versnelde groei van Group Lataire en bevestigt nogmaals de sleutelpositie van België in de wereldwijde duivensport.
 
Duivensport heeft in België misschien een oubollig imago maar kent op internationaal vlak een sterke groei. Duiven zijn een typisch Belgisch exportproduct, net als bier en chocolade. Belgische duiven zijn wereldwijd erkend als absolute top, vooral in Azië. Naast duiven is België ook top in de voeding en medische verzorging ervan.
 
Made in Belgium
Export is het codewoord van Group Lataire en verzendt vanuit de vestiging in Aalter naar meer dan 40 landen. De typisch Belgische duivenproducten gaan per vliegtuig, zeecontainer of koerier naar alle mogelijke bestemmingen wereldwijd. “Made in Belgium” wordt enorm gewaardeerd en doet Group Lataire groeien tot één van de voornaamste bedrijven in deze nichemarkt.
 
Samen één groep
Group Lataire biedt in de groothandel méér dan 1.500 supplementen en 700 medicijnen voor duiven en vogels aan. Met een duidelijke focus op “animal healthcare” wordt zo een compleet assortiment vitaminen, geneesmiddelen, gezondheidsproducten en speciale voeding voor vogels en duiven samengebracht. Group Lataire is hiermee wereldwijde koploper en verstevigt nu zijn positie door Belgian Winners toe te voegen aan de eigen merkenportefeuille. Belgian Winners staat voor een lijn hoogwaardige gezondheidsproducten voor duiven. ‘Coolbird.eu’ is één van de beste klanten van Group Lataire en is op een paar jaar tijd uitgegroeid tot de grootste webwinkel voor duivenproducten in België en Nederland. Met de overname kan Group Lataire het Coolbird concept nu verder internationaliseren. Ook ‘Dreampigeons.com’ wordt overgenomen, een online veilinghuis dat postduiven op de website te koop aanbiedt. Dreampigeons gaat voortaan breder en verkoopt niet alleen duiven maar focust zich voortaan ook op de promotie van de duivensport.
 
Belgian Winners staat voor Belgische topkwaliteit
2 jaar geleden zat Group Lataire al mee aan tafel toen een buitenlandse investeerder het Belgische merk Winners opstartte. Winners staat voor hoogkwalitatieve gezondheidsproducten voor wedstrijdduiven. Group Lataire werkte reeds samen met Belgian Winners voor de productie en distributie van het merk. Als groothandel is Group Lataire slechts een schakel tussen fabrikant en winkelier. Thomas Lataire: “Door de overname kunnen we nu zelf beter sturen en verwerven we expertise in het produceren en commercialiseren van producten.” Group Lataire verstrekt het team met dierenarts Jan Van Steelant en duivenexpert Bert Penne. Beiden gaan duivenliefhebbers helpen om hun duiven gezond te houden en te begeleiden naar betere prestaties. Dit gebeurt onder meer met een grootschalig mestonderzoek, 1.000 gratis basisonderzoeken in het kader van een actief gezondheidsbeleid van de duivenkolonie.
 
Coolbird.eu snelt groeiende webshop in de duivensector
Zoals zovele webshops ontstond Coolbird in Nederland. Krab Services, het IT bedrijf van ondernemer Gert Krab, ontwikkelde 2 jaar geleden de online webshop ‘coolbird.eu’ met zo’n 1.500 supplementen voor duiven. Gert Krab, zelf ook duivenliefhebber pur sang, geniet het vertrouwen van veel duivenliefhebbers en bouwt ook vele websites voor duivenliefhebbers. Intussen is Coolbird in België en Nederland op deze korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop in de sector. Thomas Lataire: “Natuurlijk zijn er ook anders webshops met duivenproducten online maar geen enkele met zo’n groot aanbod als Coolbird.” Nochtans bestellen die ook bijna allemaal bij Group Lataire, één van de grootste leveranciers van Europa. Sommige duivenliefhebbers kopen hun “geheim” liever anoniem en bestellen daarom ook graag op internet. Een duivenmelker die in deze tijd alleen nog met voer en water speelt, is onmogelijk. In de moderne sportbeoefening zijn ondersteunende producten en medische begeleiding onontbeerlijk. Met Coolbird kiest men voor een professionele aanpak van deze hobby. Door de overname van Coolbird neemt Group Lataire de touwtjes in handen om het concept verder te internationaliseren.
 
Dreampigeons wil de sport graag een positief imago geven
Met de overname van Dreampigeons treedt Group Lataire een beetje uit de comfortzone. Group Lataire was voorheen enkel actief in gezondheidszorg. De handel in levende duiven is een nieuwe uitdaging. Dreampigeons is dus een marktplaats waar duivenliefhebbers op zoek gaan naar duiven om hun duivenhok te versterken met nieuw bloed. Als veilinghuis treedt Dreampigeons op als tussenpartij tussen aan- en verkopers van duiven. Op die manier gaan de Belgische en Nederlandse duiven naar de kopers in alle uithoeken van de wereld. De redactie van Dreampigeons brengt ook artikels en video’s. Dreampigeons TV maakt videoreportages en verhalen over de duivensport en wil de sport graag een positief imago geven. Duivensport is voor velen meer dan zomaar een hobby. Het is een levensstijl waarbij heel veel tijd en energie naar de duiven gaat. De passie voor de duiven, de spanning van het spel, de voldoening die je terugkrijgt, het sociaal contact en zoveel andere redenen zijn goed om dagelijks met de duiven bezig te zijn. Dat zijn de onderwerpen die Dreampigeons TV wil tonen aan de buitenwereld.
 
3 generaties handel in diervoeders
De familie Lataire is toe aan de derde generatie als handelaar in diervoeders. In 1947 startte Gerard Lataire een bedrijf in granen en voeders in Beernem en bediende hiermee de boeren in de streek. 
 
In 1981 nam Christiaan Lataire de zaak over en maakte er het Aveve Tuincentrum van met een assortiment kwaliteitsproducten voor tuin, dier en thuisbakken. De winkel is een paar keer verbouwd en uitgebreid en is nog steeds gevestigd in Knesselare.
 
Sinds 2007 zijn de activiteiten uitgebreid met groothandel met de lancering van “Suskewiet”, een eigen lijn producten voor zangvogels. Eind 2009 realiseerde Thomas Lataire 2 overnames die werden samengevoegd in een nieuwe entiteit met de naam Group Lataire om met een duidelijke focus de groothandel te specialiseren in gezondheidszorg voor vogels en duiven. Bij Group Lataire werken een tiental medewerkers in de vestigingen in België (Aalter) en Nederland (Eede) en het verkoopkantoor in China (Shanghai).
 
http://www.lataire.be
https://www.coolbird.eu
https://www.dreampigeons.com
https://www.belgianwinners.com
 
 
 
 

2.300+

Producten

40+

Landen

60+

Merken

300+

Distributeurs

Bestel bij onze distributeurs en winkels!