Historie in de verkoop van diervoeders sinds 1947

° 1947 - De familie Lataire is toe aan de derde generatie als handelaar in diervoeders. In 1947 startte Gerard Lataire een bedrijf in granen en voeders in Beernem en bediende hiermee de boeren in de streek met de merken Remy (Wijgmaal), Vanhove (Ledeberg), Buysse (Ingelmunster), Talpe (Kortrijk) en Debaillie (Roeselare).

° 1964 - In 1964 verhuisde Gerard Lataire naar Knesselare om de boerderij van zijn vader over te nemen. Maar in 1969 kriebelde het opnieuw om een bedrijf te starten in de handel in diervoeders, dit keer met het merk Aveve.

° 1981 - In 1981 nam Christiaan Lataire de zaak over en maakte er het Aveve Tuincentrum van met een assortiment kwaliteitsproducten voor tuin, dier en thuisbakken. De winkel is een paar keer verbouwd en uitgebreid en is gevestigd in Knesselare.

° 2007 - Sinds 2007 zijn de activiteiten uitgebreid met groothandel met de lancering van de eigen lijn “Suskewiet” voor de vinkensport. Eind 2009 realiseerde Thomas Lataire 2 overnames. De bedrijven GPS Belgium uit Kuurne en Kooien De Vis uit Lebbeke werden samengevoegd in een nieuwe entiteit met de naam Group Lataire om met een duidelijke focus de groothandel te specialiseren in gezondheidszorg voor vogels en duiven.

° 2014 - In 2014 werd TNL Pharma opgericht, de vestiging van Group Lataire in Nederland. Sinds 2017 is deze entiteit de farmaceutische groothandel met geneesmiddelen voor vogels en duiven.

° 2015 - Door de groei van Group Lataire verhuisde de groothandel eind 2015 van Knesselare naar een groter magazijn in Aalter. De magazijnen in het industriegebied van Aalter vormen de logistieke draaischijf vanwaar Group Lataire de klanten in meer dan 40 landen voorziet van alle nodige producten.

° 2016 - In 2016 werd Avimedis bv opgericht, het bedrijf binnen de Group Lataire die zich focust op e-commerce concepten als dropshipping supplier.

° 2018 - Group Lataire neemt Dreampigeons.com over, een veilinghuis in Nederland dat postduiven online te koop aanbiedt. Dreampigeons gaat voortaan breder en verkoopt niet alleen duiven maar focust zich voortaan ook op de promotie van de duivensport.

° 2018 - Group Lataire neemt Coolbird.eu uit Nederland over, de grootste online webshop in België en Nederland voor duivenproducten.

° 2018 - 'Belgian Winners' staat voor hoogkwalitatieve gezondheidsproducten voor wedstrijdduiven. Met deze overname voegt Group Lataire het merk toe aan de eigen merkenportefeuille.

° 2019 - De sterke groei van het bedrijf leidde tot de oprichting van Group Lataire Holding. Binnen Group Lataire wordt ook meer en meer geproduceerd. De dochteronderneming Orovet bv werd opgericht om de productie van supplementen te huisvesten.

° 2020 - Belpharmed bv, de nieuwe dochteronderneming van Group Lataire Holding, groepeert voortaan de groothandel 'supplementen' en logistieke activiteiten.

2.300+

Producten

40+

Landen

60+

Merken

300+

Distributeurs

Bestel bij onze distributeurs en winkels!